Thursday, April 28, 2011

KEbaikan KElantan..kenapa aku post yg dulu tu yg tak ok2?? ada sbb..

ok..wasalam.. just nak mintak maaf 
kpda semua yg terasa.. atau merasa..
aku menulis terlampau open..
tapi aku mmg cmni actually..
sory sesgtla if aku ckp terlampau 
over kepada sesetgh pehakk..

kenapa aku ckp yg buruk2 duluk??
act bkn buruk..pelik ja..
itu pelik bagi aku.
atau aku yg pelik..
atau aku ni yg belum cukup luas berjalan..
aku ckp yg tak ok2..dulu..
sbb nak memuji lepas tuh..
sowwy kalau aku terlampau direct..
tapi tulus dari hati aku.. aku syg gak 
kat kelantan nih..
walaupun baru sethn duduk..
mcm2 tempat aku da jelajah!!
ikhlas la..
tapi bagi aku..
kelantan ni indah,.
aku ska dgr owg kelantan 
ckp.. walaupun laju..


tambah2 lagi kalau pompuan yg ckp..
pergh..sedap gak dgr..
dan kdg2 nak tergelak..
sebab aku tak phmm..
ergh..........
apa yg best kat sini??
makanan murah jgkk..
cam kat penang.. penang pon
sendiri aku akui pon terok..
tak puji tempat aku bgus..
tempat aku terok jugak..
lebih teruk tak tau nak kata la kan..
just aku menulis sbb rasa..
pelik jer...
maaf semua atas kepelikan itu..
yang membuatkan anda semua terasa..
apa yg best pasal kelate??
check dis out~

1. Rumah suma besarq2 wa ckp lu.. tak penah kot 
   kat penang nih.. ada umah yg besarq yg menjadi
   hak milik owg MELAYU kot..susah sgt nk jumpak..

2. Same goes to Kereta kot.. susah nak jumpa yg pakai
    Merz ka..Hyundai ka.. OWG MELAYU di penang..
    xdak kot,. aku pon kancil ja ..hahaha..tapi kat 
    kelate?? bersepah owg pakai.. pergh kayo wa ckp
    lu.. terbeliak aku tgk..benda tu mcm kommen kat sini..

3. Owg kelantan kuat kerja..berbanding tempat2 lain..
    tgk kat pasar siti suda.. yg juai??kebanyakan owg
    yg dah tua.. sebb tu depa kaya.. mungkin??
meriah kan tgk..

4. Owg kelantan pandai wat manisan.hahaha.. ni sebb..
    aku pegy beraya aji kat umah owg kelate.. makan..
    benda manis..mmg high klaaasss...

5. takdak lgsung umah kayu.. pergh.. aku rasa,, Usm
   ni ja kot yg berpintu kan kayu..mungkin??
   hahaha..(aku mmg direct..maapla..)

6. Wakaf Che Yeh mmg terbaek.. pusing satu kawasan..
    xsudah.. smpai tak beli apa2.. sebb peniaga akan slg 
    belawan nak menangi ati aku..(bajet!)

7. Rumah kat kelate ni yg aku plg terkezutt,,ada yg tinggi..
    ada yg rendah,. mcm2 bentuk.. unik.

8. Kat sini..surau2 mmg hidup.masjid sentiasa ada owg. tu 
    aku ska.. tak seperti di penang.. kebnykannya hanya penuh
    di waktu solat jumaat..why faz??

9. Nik Aziz punya ucapan mmg high class.. beb,, aku respect and
   saspek beliau.. patotlah owg Kelantan sokong beliau.

10. Semangat kenegerian mmg tinggi dlm kalangan bdk kelantan ni..
      bgus, or maybe aku yg tak phm diorg tak nak komunikasi ngan aku..
     hahaa.. bgus dlm menyatukan umat. tu aku respect.. di antara
     kelantanese ni.. yeah.. go3.. kelantan.~
 aku akui..idop aku mmg bnyk dkelilingi owg dr sini..

p/s: tujuan aku post yg dulu just nak ckp aku pelik dgn segelintir
      people,bkn kesemua.. aku pon syg kelantan kerana kebnykan
      owg yg aku syg.. dtgnya dari negeri daRul Iman ni!!(akan ada
      yg terasa diri disygi..haraplah~)

2 comments:

  1. bkn terbalikla.. mmg niat aku yg nih pon.. hekalah.. meletop awai da..huhui~

    ReplyDelete